Sweetie Sranang .reismee.nl

Ruim anderhalve maand in het relaxte Su!!!!

Hallo Allemaal!!
We weten dat het allemaal even op zich heeft laten wachten dat we weer eens wat op het reisblog zetten. Maar we zijn in su dus alles op zn tijd, no spang!!
We hebben hier een geweldig oud en nieuw gevierd, hier owru jari. Het was heel raar om het te vieren in de warmte en in een zomerjurkje. Ook werd er hier super veel vuurwerk afgestoken en we hebben daar goed aan meegedaan. Het is ook super vet dat het hier vanaf kerst tot 2 januari gewoon feest is en iedereen is vrolijk en is op straat zich aan het bezatten en is aan het feesten. Ook hoor je de hele tijd overal vuurwerk, veel meer dan in Nederland. Inge en ik hebben met het feesten goed meegedaan. Alleen op oudjaarsdag waren we thuis gebleven. We hadden veel bombles gekocht en hebben die 's avonds afgestoken op het nederlandse nieuwjaar en het surinaamse nieuwjaar met twee vrienden van ons, King en Patrick! Overdag was er veel te doen in paramaribo en als we de verhalen van alle mensen moeten geloven hebben we die dag echt wat gemist door thuis te blijven. Maar evengoed hebben we een super tijd gehad! Na oud en nieuw moesten we weer even een paar dagen bijkomen en nog steeds werd er overal vuurwerk afgestoken. Inge en ik gingen ook helemaal stuk om het nieuws hier. er werd verteld dat het in het vervolg niet meer de bedoeling is om om 00 uur met je geweer in de lucht te schieten omdat je niet weet waar de kogel terecht gaat komen, er was namelijk iemand geraakt!

Verder hebben we vrijwilligerswerk gevonden bij stichting Claudia A waar we nu al twee weken werken. Het is een kindertehuis met zo'n 30 kinderen en een aantal jongvolwassenen en oudere vrouwen waarvan sommigen HIV besmet zijn. Wij begeleiden de kinderen en volwassenen, die soms lichamelijk en geestelijk gehandicapt zijn, op de groep met hun dagelijkse bezigheden. Zoals bij het eten, spelen, huiswerk maken, schoolzwemmen enz. Het bevalt Inge en mij nu goed al moesten we wel erg wennen en schrokken we soms ook van wat we aantroffen. Het kindertehuis is gewoon erg armoedig en er hangt constant een urinelucht en een lucht van ongebade kinderen of oud eten, geen idee, het stinkt! Dit werk gaan we nog sowieso twee weken doen en misschien wel iets langer. Daarna gaan we naar Curacao!
Dit weekend gaan we met een groepje meiden die we hebben kennen via het vrijwilligerswerk naar Galibi. daar gaan we varen, zwemmen en de stranden op om schildpadden te spotten die eieren leggen. Daarom gaan we pas na het weekend foto's op het blog zetten en waarschijnlijk ook weer een nieuw verhaal!!
Allemaal heel veel bossies en brasas vanuit Suriname!!

Xxxxxxxxxx Inge en Eline