1 week Sranan
Hallo allemaal,
We zijn nu 1 week in Suriname. Wat ik kan zeggen over deze week dat het in alle opzichten ontzettend wennen was! We hebben echt een cultuurshock gehad. Deze week hebben we kennis gemaakt met armoede, andere gebruiken en met de sranan kukru (surinaamse keuken). We zijn met onze gids Naomi veel naar Paramaribo geweest naar verschillende plekken zoals de Maritraite mall en de Hermitage mall. Ook zijn we naar de Combe markt en naar ford nieuw amsterdam geweest.
Deze week hebben Inge en ik ook leren auto rijden. Dat is nog steeds vrij ingewikkeld al gaat het naar mijn idee vrij goed! Het is best wennen om links te rijden en rechts te sturen en met links te klutsen (schakelen) zoals ze dat hier zeggen. Vooral rotondes of afslagen zijn nog wel eens ingewikkeld. Ook is het verkeer hier heel druk en rijden er overal brommers en bussen. Je moet dus vaak toeteren om je een weg naar de stad te banen.
Deze week hebben we sauto soep van Naomi gegeten, pom met rijst, bakabana met pindasaus en nassi en bami! We proberen ze te eten met peper alleen breekt het zweet ons dan uit. Naomi vindt dit erg grappig omdat we makkelijk bij een maaltijd anderhalve liter water wegdrinken!
Verder zijn we aardig gewend geraakt aan de tempratuur. In de middaguren is het nog steeds erg heet, maar wij zijn niet de enigen die er last van hebben want Naomi heeft het ook nog steeds warm!
Dit was het verhaal voor deze week! Volgende keer weer een nieuw verhaal. Maar straks komen de eerste foto's die een wat beter beeld zullen geven!
Dikke braza en veel bossies Inge en Eline!!!!
He mafkees - ziet er leuk uit! Lekker warm? Maak je ook even een filmpje van jezelf in het Surinaamse verkeer? Dikke vette zoen van ons allemaal!
Hahahahhahaha zie het helemaal voor me! We weten allebei hhoe snel jij zweet :P. Sounds nice allemaal xxxlooobbbbiiiyu
hahahaha. Gelukkig hebben jullie het zo leuk daar! stuur even wat van die warmte hier heen?!! :p
kusssss xxx
Heyy ome vincie en co!! Ik heb al wat filmpjes gemaakt, zal kijken of ik ze ook op het blog kan zetten!! Anders zie je ze natuurlijk als ik terug ben!! Heb wel een foto van mezelf achetr t stuur hier maar die is kapot lelijk! Het is hier best warm, overdag rond de 30 graden of warmer. T is ook best benauwd, dat had ik niet verwacht. Dikke vette zoen terug voor jullie allemaal!! (behalve voor jou met je prikkelbaard hahaha)
Eline! Wat gaaf om allemaal te horen, je maakt me echt ongelofelijk jaloers! De stoere mannetjes op die foto's zijn echt te leuk. Ben benieuwd naar het vervolg!
Veel liefs, Xx!
Heeeeeey El!!!!
Klinkt echt supervet allemaal! Je hebt de eerste week zeker flink lopen schelden op de hitte hahaha. De foto's zijn ook echt heel leuk om te zien!
Ik las op Facebook dat alleen de buurt waar jullie zitten niet zo heel prettig is, dat is wel vervelend!
Mijn vader heeft via een Surinaamse collega nog een adresje voor jullie in Paramaribo zelf. Ik weet niet hoeveel dat kost, maar dat is bij de tante of moeder van een collega van mn vader.
Nou, heel heel heel erg veel plezier daar en ik blijf je verhalen lezen!
Veel liefs, Mar
3azie!!!
Ben blij dat je aan het genieten bent. Hier genieten wij van de regen en kou!! Ik hou je verhalen netjes bij alleen ben een beetje traag met reageren. Ik dacht ik pass me even aan aangezien je in Suriname bent hahah. Ik mis je gek!! Had je helaas ook niet kunnen zien toen je wegging.
Ziet er heel leuk uit allemaal, maar ben ook echt benieuwd naar de blunders die jij weer hebt meegemaakt. Die zullen er namelijk ongetwijfeld wel zijn!
Ik blijf je volgen Elli Baba en geniet er nog maar lekker van.
Yoooo khallie ballie!
Wat leuk dat je mn blog ook vlogt! Ik had je laatst op je werkmobiel gesmst, had je dat ontvangen?? Ik was namelijk met eerste kerstdag uit eten geweest en zag daar op het terras een gast van de dinoshow en moest gelijk aan jou denken!
Was wel jammer dat ik je niet meer gezien had voordat ik weg ging maar je gaat alle blunders van me horen als ik weer terug ben! Die kan ik helaas niet allemaal op het blog zetten... mn famillie leest het ook hahahah!
Hoer was het nog in Marokko?? en lukt het allemaal met je scriptie? Je weet dat je mn vader kan bellen voor het nakijken op spelfouten, hij had het nog gezegd toen ik vertrok (0355411849) Succes met het koude regenachtige weer en veel plezier met oud en nieuw! Hou je een beetje rustig en bespaar me alle vreselijke marokkanen streken die je vast gaat uithalen in de buurt of op je werk:p hahah!!
Alvast een gelukkig nieuwjaar khalid/hassan mijn sportman/sergio de rastaman! Xxxx